Анди Родик (САЩ) се класира за трети кръг в турнир от Големия шлем за първи път през 2012-а година, след като елиминира Бьорн Фау (Германия) с 6:3, 7:6 (1), 6:3. Американецът е поставен на необичайното за него 30-о място в основната схема, а през последните месеци той сериозно мислеше за отказване от професионалния спорт заради проблеми с коляното.

Миналата седмица обаче в Ийстбърн той спечели първия си турнир на трева и доказа, че е готов отново за атака на върха. "Лошите слухове за мен и добрите също така минават край ушите ми. Единственото сега, което правя, е да се наслаждавам на времето, прекарано на корта. Никога не мисля дали съм играл добре или не, обясни Родик след мача.

Друг американец- Марди Фиш, се нуждаеше от повече от четири часа, за да се справи с Джеймс Уърд- британец, влязъл с уайлдкард. Фиш спечели с 6:3, 5:7, 6:4, 6:7 (3), 6:3 и продължава напред в първия турнир след сериозните изследвания, на които се подложи преди време заради сърдечни проблеми. Джеймс Бейкър имаше пък прекъсване от шест години и половина заради травми, а до тук победи Ярко Ниеминен от Финландия.

Японецът Кей Нишикори, който е 19-и в схемата, елиминира Флоран Сера (Испания) 6:3, 7:5, 6:2. Така Нишикори стана първият представител на Страната на изгряващото слънце, който стигна до трети кръг от 17 години насам.

Следващият му съперник е Хуан Мартин дел Потро, който пък елиминира друг японец Го Соеда. Последният японец, който е играл в трети кръг, е Шуцо Мацуока през 1995-а година на Уимбълдън.