Най-добрият американски тенисист Анди Родик победи със 7-6(7), 6-2, 6-3 руснака Игор Куницин в мач от втори кръг на "Аустрелиън Оупън".

Куницин демонстрира добра игра през първия сет и бе много близо до победата в него, като дори имаше два сет пойнта в тайбрека. Сериозният опит на Родик обаче му помогна да ги спаси и два вземе първата част, след което сравнително лесно да спечели и мача за два часа и 4 минути. Американецът показа изключително стабилен сервис, печелейки 85 процента от точките си на първи сервис и 74 от тези на втори. Освен това Родик записа и 17 аса.

"Мисля, че той игра добре. Вярваше в своя план и го изпълняваше добре. Поемаше големи рискове, но те му се отплащаха през първия сет. Определено не се чувствах удобно в началото", каза бившият номер 1 в света след двубоя. Той достига трети кръг в Австралия за девета поредна година. "Усещам, че удрям топката добре. Сервирам много добре. Контролирам мачовете със своя сервис, което е доста положително", допълни Родик.

В следващия кръг той ще срещне холандеца Робин Хаасе, който отстрани Хуан Монако в четири сета. Поставеният под номер 6 в основната схема Томаш Бердих бе затруднен от германеца Филип Колшрайбер, но в крайна сметка спечели мача с 4-6, 6-2, 6-3, 6-4 за три часа и три минути.

В трети кръг Бердих ще се изправи срещу французина Ришар Гаске, който надигра в три сета своя сънародник Адриан Манарино. Деветият поставен в схемата Фернандо Вердаско постигна пълен обрат срещу сърбина Янко Типсаревич. Вердаско изоставаше с два сета, но успя да се пребори за крайното 2-6, 4-6, 6-4, 7-6(0), 6-0, в мач продължил 3 часа и 52 минути. В следващия кръг той ще играе с японеца Кей Нишикори. В мъжката схема победи постигнаха още Иван Любичич, Никола Алмагро и Томи Робредо.