Анди Родик (САЩ) спечели втора титла за сезона, след като победи Фелисиано Лопес на финала на турнира в Дубай с награден фонд 1,42 милиона долара.

Поставеният под номер 6 стана първият американец, който печели в надпреварата, след като се наложи над Лопес с 6:7(8), 6:4, 6:2 за 1:54 часа.

Родик загуби само един сет в турнира и не даде гейм на съперниците си при собствен сервис през цялата седмица, за да запише 25-и успех в кариерата си.

Той направи 22 аса във финала и не даде нито една възможност за пробив на испанеца. 41-ият в света Лопес, който наниза 24 аса, успя да поведе след 10:8 точки в тайбрека на първия сет, но до края нямаше шансове срещу стабилната игра на противника.

Родик проби за първи път в мача в деветия гейм на втория сет, а след това направи още два пробива в третата решителна част, за да триумфира в 38-ия си финал на турнира на АТП.

Така американецът завърши една отлична седмица, в която последователно победи номер 2 и номер 3 в света Рафаел Надал (Испания) и Новак Джокович (Сърбия).

Въпреки успеха, Родик ще остане на шесто място в света, докато Лопес ще се изкачи с 10 места в класацията на АТП в понеделник.