Представителят на домакините Анди Родик спечели турнира по тенис в Атланта (САЩ) с награден фонд 546900 долара. Поставеният под номер 4 Родик се наложи на финала над Жил Мюлер (Люксембург) с 1:6, 7:6(2), 6:2 след 2:14 часа игра.

Така 29-годишният американец спечели втори трофей за сезона и общо 32-и в кариерата си, с което той заема третото място сред активните играчи след Роджър Федерер (Швейцария) и Рафаел Надал (Испания). Родик имаше проблеми с дясното рамо в началото. Той все само един гейм в първия сет, след който поиска медицински таймаут.

След намесата на лекаря на турнира американецът започна да намира играта си и изравни резултата след успех със 7:2 точки в тайбрека на втората част. Родик успя да пробие за първи път подаването на Мюлер едва в третия сет, а след това реализира нов пробив за 5:2, което се оказа решаващо.

Левичарят от Люксембург наниза 20 аса, но имаше сериозни проблеми при втория си сервис. Той допусна и 10 двойни грешки и не успа да спечели първа титла в кариерата си. Родик пък триумфира в Атланта за първи път след 2001 година, но тогава турнирът се игра на червено в друг тенис комплекс в града.