Анди Родик прекъсна победната серия на израелския си съперник Дуди Села и победи със 6:4, 6:7, 6:3, с което спечели титлата в мъжката схема на турнира в китайската столица Пекин с награден фонд от 524 хиляди долара.

Американецът спечели лесно първия сет за 30 минути, но Села се пребори във втория и победи с тайбрек, в който остави Родик със шест спечелени разигравания. Преломният момент в мача беше при 3:2 за Родик в последния сет, когато Села не успя да намери най-добрия си сервис и позволи решаващ пробив.

Това попречи на израелския тенисист да покаже в оставащите геймове играта, с която спечели втория сет. Той допусна пет аса в последните два гейма, в които Родик изпълняваше сервис.

Победата приближи Родик до участие във финалния за годината Мастърс през ноември, когато в Шанхай за купата ще се борят най-добрите осем тенисисти в световната ранглиста.

Място в турнира вече намериха Роджър Федерер, Рафаел Надал, Новак Джокович и Анди Мъри. Села пък не успя да прекъсне лошата серия на страната си, която няма титла на сингъл в турнирите на от триумфа на Амос Мансдорф през 1993 година.