Бившият номер 1 в света Анди Родик (САЩ) победи олимпийския шампион Анди Мъри (Великобритания) на демонстративен турнир по тенис в Маями.

Родик, който прекрати професионалната си кариера преди три месеца, се наложи над победителя от Откритото първенство на САЩ и трети в световната ранглиста в момента Мъри с 6:2, 6:3.

Американецът проби два пъти подаването на съперника си в първия сет, а във втората част отново стигна до пробив за 5:3, което се оказа решаващо.

"Анди беше много благосклонен към мен в този мач. Ако се беше стигнало до трети сет, със сигурност нямаше да издържа физически, защото дори в края на втория започнах да чувствам мускулни схващания", коментира Родик.

Той обаче беше категоричен, че няма намерение да поднови кариерата си.

"Със сигурност няма да се връщам в професионалния тенис. Доволен съм от решението си (да се откажа). Пътуванията не ми липсват. Хубаво е да се върна тук и да видя познати лица. Естествено все още изпитвам удоволствие да удрям топката и да играя тенис. Просто правя това без напрежението на професионалния спортист и пред много по-малко хора", допълни той.

Родик ще срещне на финала на надпреварата в Ки Бискейн испанеца Николас Алмагро, който се справи с Джон Иснър (САЩ) с 6:3, 6:4 в другия полуфинал.