Анди Родик претърпя точно това, което предупреждаваше вчера, че може да се случи – контузи се в края на тежкия и изтощителен тенис сезон. Американецът не успя да доиграе и един сет срещу Станислас Вавринка и се оттегли от турнира в Шанхай. Родик нападна тенис асоциацията в понеделник, че не оставя време за почивка на състезателите, и това може да принуди големите звезди като Роджър Федерер и Анди Мъри да съкратят кариерите си.

В следващия кръг Вавринка ще се изправи срещу Радек Степанек, който отстрани Андреас Бек със 7:5, 6:4. Успех постигна и Лейтън Хюит, надделял над Джон Иснер с 6:2, 6:4.

Гаел Монфис е следващият опонент за Хюит, след като поставеният под номер 11 французин се наложи над сънародника си Пол-Анри Матийо с 6:2, 6:2 за 54 минути.

Николай Давиденко е първият, класирал се до трети кръг, след лесен успех над Игор Куницин с 6:4, 6:2.

Фернандо Гонсалес, който в момента заема осмо място в света и така се класира за Финалите на тура, ще играе с Давиденко на осминафиналите, след като победи Томаж Белучи с 6:3, 6:4.

Робин Сьодерлинг също постигна успех, и още има надежда да се класира на финалите, след победа с 6:3, 6:4 над Виктор Ханеску.

Томи Хаас се пребори със сънародника си Бенямир Бекер, след 7:6, 6:4, и сега ще се изправи срещу друг германец Райнер Шутлер.