Трикратният шампион Анди Родик се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис в Сан Хосе с награден фонд 531 хиляди долара, информира БТА.

Поставеният под номер 2 Родик превъзмогна контузия при трудната победа над сънародника си Денис Кудла с 6:7(5), 7:6(5), 6:4.

Победителят в надпреварата през 2004, 2005 и 2008 година наниза 14 аса, но се нуждаеше от 2:42 часа, за да се справи със съпротивата на квалификанта Кудла.

Родик загуби първия сет в тайбрек, а във втората част изкълчи лошо десния си глезен, но все пак успя да стигне до обрат. Това беше първи мач за него, след като се отказа във втория кръг на Откритото първенство на Австралия преди месец заради травма на дясното бедро.

Този път обаче Родик показа характер и непримиримост. Той изравни резултата, след като Кудла направи двойна грешка в тайбрека на втория сет, а след това навакса дефицит от 0:2 гейма в третата част, преди да триумфира.

Така Родик ще срещне на четвъртфиналите победителя от мача между Денис Истомин (Узбекистан) и Майкъл Ръсел (САЩ). Защитаващият титлата си Милош Раонич от Канада също продължава напред.

В мач от втория кръг поставеният под номер 3 Раонич пласира 18 аса и спечели срещу германеца Тобиас Камке с 6:2, 7:6(7) за 85 минути.

На четвъртфиналите той очаква победителя от мача между номер 6 Кевин Андерсън (Южна Африка) и Матю Ебдън (Австралия).