Поставеният под номер едно представител на домакините Анди Родик победи Роби Джинепри и се класира на четвъртфиналите на турнира по тенис в Мемфис с награден фонд 1 226 500 долара.

Родик, който се опитва да спечели своя първи турнир през 2009 година, имаше нужда само от 61 минути, за да спечели срещу своя сънародник. Лидерът в схемата Родик реализира 11 аса и регистрира 79 процента от първи сервис.

Австралиецът Лейтън Хюит също се класира за четвъртфиналите след победа с 6:2, 7:6(4) срещу своя сънародник Крис Гучионе. Това беше едва втори двубой между съотборниците в австралийския отбор, който участва на олимпийските игри и на турнира за Купа Дейвис. Преди да отстрани Гучионе, Хюит победи и американеца Джеймс Блейк.

Белгиецът Кристоф Рошу елиминира поставения под номер седем американец Марди Фиш след успех с 6:2, 6:4 и също си осигури участие на четвъртфиналите.

В женската схема поставената под номер едно датчанка Каролин Вознячки победи трудно холандската квалификантка Михаела Крайчек с 2:6, 6:3, 6:3 и се класира за полуфиналите в турнира.

Номер два Виктория Азарьонка от Беларус спечели с 6:4, 6:2 срещу французойката Паулине Парментие и също ще участва на полуфиналите. Номер три в схемата Луси Сафарова от Чехия беше елиминирана на четвъртфиналите от германката Сабине Лисички с 3:6, 4:6.

На турнира в Мемфис при жените наградният фонд е 220 000 долара.