Томи Робредо, който във втори кръг отстрани първата ни ракета Григор Димитров, си осигури място на четвъртфиналите на силния турнир в Барселона след обрат и победа с 3:6, 7:6(5), 6:3 над Томаш Бердих.

Двубоят започна равностойно, за да се стигне до 4:3, когато чеха влезе в серия от осем поредни точки, донесла му и успеха в сета. На старта на втория ролите се размениха, а испанецът бе този, който имаше тотално предимство, осигурило му преднина от 5:1 гейма и по всичко изглеждаше, че остават броени минути до края на сета.

В този момент настъпи поредният обрат в мача - четири поредни гейма в полза на Бердих  и равенство в резултата, но в крайна сметка се стигна до тайбрек, където бившият №5 все пак съумя да си вземе своето и да спечели сета. В третия два пробива за Робредо решиха крайния победител, а в спора за място на полуфиналите испанецът ще се изправи срещу Милош Раонич, който днес отстрани Ернест Гулбис след 6:2, 7:6(6).

Филип Колшрайбер се превърна в първия полуфиналист в тазгодишното издание на турнира, след като се наложи с 1:6, 7:6(2), 7:6(5) над Мартин Клижан в двубой, който вчера бе прекратен при резултат 6:1, 6:7(2), 4:3 в полза на словака, а малко по-късно следващият му съперник Томаш Белучи се отказа поради контузия, пише tenniskafe.com.