Рим е горещата тенис точка през тази седмица. Италианската столица е домакин на третия за годината Мастърс турнир на червено, а какво по-добро място от това за тенис гладиаторите да покажат своите великолепни битки!

Последните седмици бяха много вълнуващи и изпълнени със знаменателни моменти. Рафаел Надал спечели Мастърса в Монте Карло и любимият си турнир в Барселона за трофей №11 и от двете места! А в Мадрид подобри и рекорда на Джон Макенроу от 49 поредни спечелени сета на една настилка. С успеха над Диего Шварцман на полуфиналите спечелените поредни сетове на червено за Матадора станаха 50!

Тази серия обаче бе спряна от човека, който го победи последен на клей - Доминик Тийм. Австриецът изигра перфектен мач срещу испанеца, но пък след това не успя да се противопостави на Александър Зверев във финала. Ето колко интересно е в момента в мъжкия тенис.

В Рим обаче Надал си остава големият фаворит. Докато в Мадрид кортът е по-бърз и не е толкова по вкуса на Краля на клея, в Рим условията са сходни с тези на Ролан Гарос, а седемте титли на Надал няма как да не го правят най-сериозният претендент за трофея. Пред Матадора има и друго предизвикателство. След поражението от Тийм в Мадрид той отново даде първото място в ранглистата на Роджър Федерер. Но купа в Рим отново ще го направи №1 преди Ролан Гарос.

От самото начало обаче няма да е лесно. Надал започва от втори кръг, където ще срещне победителя от мача Фернандо Вердаско-Дамир Джумхур. Още в трети кръг пък потенциално го очаква големият талант Денис Шаповалов или рутинираният Томаш Бердих.

А жребият отново го прати в една четвъртина с Тийм, с когото могат да играят на четвъртфинал. Самият австриец пък започна с коварен мач с Фабио Фонини, който в Италия винаги играе много вдъхновено.

Предвид великолепната серия, в която се намира, няма как Александър Зверев да не бъде основният конкурент на Надал в Рим. Все пак говори и за шампиона от миналата година!

Той започва с италианеца Матео Беретини, а след това може да срещне Кайл Едмънд или Лука Пуй.

Хуан Мартин Дел Потро е най-високопоставеният евентуален съперник за четвъртфиналите, но Кулата от Тандил още в първия си мач ще има много тежък съперник - Борна Чорич или Стефанос Циципас, които пък оформят голямо зрелище в първи кръг. И ако премине, ДелПо би срещнал Давид Гофен. Другите топ поставени в долната половина са Марин Чилич и Кевин Андерсън. Или иначе казано - наистина убийствена конкуренция!

Стигаме и до третия в схемата, а той е Григор Димитров! Българинът започна сезона на клей с полуфинал в Монте Карло и четвъртфинал в Барселона преди в Мадрид да загуби рано от великолепно сервиращия Милош Раонич.

Е, в Рим няма да е по-лесно. Защото още в първия си мач Григор ще срещне бившия финалист от US Open Кей Нишикори, който не е поставен само заради 5-месечната пауза в края на 2017-а и началото на 2018-а. При успех следва мач с Филип Колшрайбер или Джак Сок, а четвъртфиналът най-вероятно би бил с Новак Джокович. И ако се измъкне сух от всичко това, полуфинал с Надал или Тийм!

Какво ще се случи ще разберем в следващите дни. Както всеки Мастърс турнир, и този ще се излъчва изцяло по Mtel Sport 1.