Българската звезда Григор Димитров може много повече от това, което показва до момента. Това твърди треньорът на хасковлията Роджър Рашийд. Според австралиеца, нашето момче до момента е разкрило само 25% от потенциала си. 

И въпреки това, Гришо успя да стигне до номер 9 в света. А Рашийд признава, че Димитров е поискал от него да го направи лидер в ранглистата и е готов да работи усилено за тази цел. 

"Григор все още не е имал тази конкуренция в родината си, която имат останалите големи тенисисти още като малки. Този естествен път на естествена конкуренция и израстване между младите играчи при него е липсвал."

"Той никога не е бил затрудняван на юношеско ниво и се сблъска с всичко, когато стана професионалист. Затова можем да очакваме значително подобрение в играта му занапред. Досега е разкрил само 25% от потенциала си", сподели Рашийд в интервю за ESPN. 

Австралиецът сподели и вече познатата ни история как се е стигнало до ангажимента му с Григор. Той говори и какво е успял да промени в играта на българина, за да му помогне така да израсне под негово ръководство. 

"Когато се видяхме, аз го попитах: "До кое място искаш да те изведа - Топ 10, Топ 7, Топ 5?" Той ми каза, че иска да е номер едно. Казах му, че ще трябва да работи много и да направи много жертви в името на тази цел."

"Той се съгласи веднага и следващата ни работа беше да преценим какво е нивото му в момента. Обърнахме внимание на физическата му подготовка. Но като цяло промених много малко неща в играта му."

"Григор има много качества, но въпросът е да разберем какво може да прави с тях и кога да ги използва. Той беше като юноша - има много качества, но не знаеше как да ги използва. Сега мисля, че има доста по-богат набор от удари", сподели Рашийд. 

Това признание от треньора на българина идва броени часове, след като Гришо беше признат за "Пробив на годината" в класацията на авторитетното издание Sports Illustrated. То се дължи на факта, че нашето момче спечели титли на всички настилки през този сезон.