В началото на месец февруари ще се изиграят квалификациите за Купа Дейвис. След пресявките, предстои и групова фаза, а един от фаворитите за добро представяне е съставът на Канада. Канадците се изправят срещу Южна Корея, а в тима на „кленовите листа“ попадна и бившият световен номер 3 Милош Раонич.

Раонич ще замени Денис Шаповалов, който от своя страна взе решение да се концентрира върху индивидуалните надпревари и през следващата седмица ще участва на турнира в Монпелие. Самият Шаповалов направи своя коментар по темата, като заяви, че преди всичко желае да си върне игровия ритъм и да трупа мачове на ниво  ATP.

 „Искам да бъда разбран правилно. За мен, винаги е чест да представям родината си, но сега ситуацията е различна. Едва в началото съм на своето завръщане и желая да се концентрирам върху предстоящите турнири. Обичам да играя за Канада, но трябва да трупам игрови ритъм и да се опитам да се върна отново сред най-добрите. Сигурен съм, че момчетата ще се справят и без мен, и вярвам, че ще продължим напред след двубоите с Южна Корея“, каза Шаповалов.