Милош Раонич се завърна след двугодишна пауза. Това се случи на надпреварата в нидерландския град Хертогенбош, която е от категория  ATP 250. При своята първа поява на корта след толкова дълго отсъствие, канадецът успя да се справи с поставения под номер 5 в схемата представител на Сърбия, Миомир Кецманович. Бившият номер 3 се наложи в два сета, като спечели срещата с 6 3, 6 4.

По този начин Милош продължи към втория кръг на турнира, а след победата, 32-годишният тенисист не скри задоволството си от постигнатия успех.

„Много се вълнувам, защото наистина бях забравил какво е чувството да играеш отново. През тези 2 години бе трудно за мен и трябваше да се справя с редица контузии, но е чудесно, че пак съм тук. Радвам се, че спечелих  първия си мач след толкова много време и отново усетих тръпката да играя пред публика. Бях притеснен и може би щеше да ми е по-лесно, ако нямаше зрители по трибуните, но е страхотно отново да съм тук. Не съм си поставил конкретни цели, просто искам да направя един последен опит и да видим докъде мога да стигна. Благодарен съм, че въобще имам тази възможност и желая да се насладя максимално на момента. Ще играя мач за мач без големи очаквания, само се надявам да остана здрав и желанието ми е да давам най-доброто от себе си“, каза Раонич.