Световният номер две Рафаел Надал (Испания) загуби с 1:6, 6:7(4) срещу шестия в схемата Николай Давиденко (Русия) и стана първият отпаднал тенисист от финалния за годината "Мастърс" на АТП в Лондон с награден фонд 3,35 милиона евро.

Испанският тенисист падна и в двете си срещи от група "Б" без спечелен сет, с което загуби всички шансове да продължи напред в турнира, дори и при победа над Новак Джокович (Сърбия) в последния си мач.

Надал бе бледа сянка на тенисиста, който бе номер едно в света реди четири месеца. Той прекара по-голямата част от мача в недоволно и отчаяно клатене на главата си, отколкото в спечелването на важни точки за оставането в турнира.

Давиденко взриви близо 18-хилядната публика с категорична победа в първия сет и пробив за 4:2 във втория. Въпреки моментния импулс в играта на Надал, поставеният под номер 6 в света руснак успя да си осигури победата със страхотен форхенд в тайбрека.

В другия мач от групата последният в ранглистата сред участващите Робин Сьодерлинг се наложи с чиста победа от 7:6(5), 6:1 над номер 3 в света Новак Джокович.