Рафаел Надал (Испания) победи сънародника си Томи Робредо с 6:3, 3:6, 7:5 и се класира за четвъртфиналите на турнира от сериите Мастърс в Париж.

Надал, който в сряда спаси пет мачбола, преди да победи друг свой сънародник - Николас Алмагро, срещна сериозни трудности и срещу Робредо, но излезе победител след два часа и 20 минути игра. Робредо сервираше за спечелване на мача в третия сет при 5:4 в негова полза, но Рафаел Надал веднага върна пробива, спечели следващите два гейма и затвори мача със 7:5.

Надал има отлична възможност да завърши годината като номер 1, след като настоящият лидер в световната ранглиста Роджър Федерер отпадна от турнира още във втория кръг.

На четвъртфиналите Рафаел Надал ще спори с представителя на домакините Жо-Вилфрид Цонга, който се наложи над сънародника си Жил Симон с 6:2, 6:3.

Чехът Радек Степанек поднесе изненадата на третия кръг, отстранявайки 4-ия в схемата Анди Мъри с 1:6, 6:3, 6:4. Британецът видимо изглеждаше уморен след тежкия мач срещу Джеймс Блейк във втория кръг и макар че започна с 6:1 в първия сет, след това отпадна физически и допусна много непредизвикани грешки.

Руснакът Николай Давиденко загуби от Фернандо Вердаско с 6:3, 3:6, 4:6, но въпреки поражението си осигури място в заключителния турнир на АТП за годината в Лондон в края на месеца.