Борис Бекер и Ник Кирьос влязоха в пререкание в социалните мрежи, след като бившият №1 атакува австралиеца за реакцията му за скандала с Александър Зверев. Световният №40 публикува видео, в което критикува остро Саша за това, че не спазва карантината си, след като взе участие на Adria Tour, където няколко тенисиста дадоха положителни проби.

В клипа си тогава Ник обвини Зверев в егоизъм заради предходните обещания на шампиона от Nitto ATP Finals ’18, че ще се самоизолира, които изглежда не бяха изпълнени – германецът бе заснет на парти с дизайнера Филип Плейн.

„Събудих се и видях, че дискусионни неща продължават да се случват по света, но едно, което се отличи за мен беше да видя как Саша Зверев отново… Отново! Колко голям егоист може да бъдеш?“, написа Кирьос тогава.

Това изглежда не впечатли Бекер, който отправи упреци към 25-годишния състезател в Twitter, наричайки го „плъх“, което може да се тълкува и като „доносник“:

„Не харесвам плъхове! Всеки, който напада свои колеги спортисти не е мой приятел! Гледаш се в огледалото и си мислиш, че си по-добър от нас…“, бе реакцията на Борис, който тагна Кирьос в публикацията си, след което добави нова: „Живеем в пандемия, наречена Covid-19! Ужасна е и отне много животи.. трябва да защитаваме семействата си и хората, които обичаме, да следваме правилата… но продължавам да не харесвам плъхове.“

Ник не му остана длъжен:

„Борис Бекер е по-голяма поничка, отколкото очаквах. Добър е с волетата, но очевидно не е с най-острия ум.“

Носителят на шест титли от Големия шлем, който отговори на множество реплики по свой адрес в социалните мрежи през последните часове, каза последната дума и тук със серия от туитове:

„Забавен си… Как е в Австралия? Спазваш ли всички мерки? Между атлетите има неизговорено разбирателство! Каквото и да се случи на корта, остава там и в съблекалните! Никой няма да говори за него – респект, спорт, другарство.“

„Наистина бих се радвал да видя Ник Кирьос да разгърне пълния си потенциал и да спечели титла от Шлема! Ще бъде изключителен модел за подражание за младите, адресирайки проблеми като неравенствата, расовите несправедливости и наследството! Стегни се, приятелче, и го направи!“, бе последният ироничен коментар на Бекер по темата.