След дълги години на върха във футбола, семейство Бекъм може да има дълга хегемония и в тениса. След като бащата Дейвид беше една от големите фигури в Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид, Милан, ПСЖ и ЛА Галакси, сега синът му Ромео може да го последва по стъпките, но в тениса. 

Малчуганът, който тази година ще стане на 13 години, в момента се занимава с този спорт. А според треньора му Джон Джонсън, хлапето към този момент има качества, които в бъдеще могат да го направят хегемон с ракета в ръка. 

"Не съм сигурен, че родителите на Ромео осъзнават колко талант има в момчето им. Той обожава тениса и е изключително отдаден на тренировките. Талантът направо блика от него, а координацията между ръката и погледа му е уникална."

"Ще имам разговор с майка му Виктория, за да видим как ще се развива занапред. Има природен талант за този спорт, който може да го превърне някой ден в един от лидерите", сподели Джонсън. 

По-големият му брат Бруклин тренираше футбол в академията на Арсенал, но не беше одобрен. Ромео също влезе в академията на "артилеристите", но по всичко личи, че друг спорт е голямата му страст.