Бившият номер едно в мъжкия тенис Марат Сафин е бил пребит в руски бар от сина на известен местен кинорежисьор в края на 2008 година.

Заради последствията – насинени очи и много наранявания по тялото, спортистът отказа един от турнирите, в който трябваше да участва, а самият той не пожела да назове причината за състоянието си.

Боят станал на 27 декември в нощен клуб „Black Star”, в три часа след полунощ. 28-годишният тенисист решил да се повесели във въпросната вечер заедно със своята приятелка - певицата Настя Осипова, в заведението.

„Сафин дойде в клуба заедно с Настя и няколко свои приятели, при това изглежда доста почерпен. Веднага се хвърли да танцува на дансинга и се държеше като истинска звезда”, разкри очевидец на случилото се.

„През първия половин час той не пречеше на никого и се веселеше със своята приятелка. Неприятният момент се случи, когато Сафин поиска да стигне от масата си до центъра на дансинга, за да танцува. Вероятно е закачил това момче и се сбутаха”, разкри още свидетелят.

По разказа на очевидеца, от страна на Бондарчук е имало шестима души, които са взели участие в мелето. „Един от по-яките държеше Сафин, а през това време останалите го налагаха, поне докато охраната не се намеси”, разкриха още свидетелите.

Бащата (кинорежисьор) на 18-годишният младеж от дискотеката също не отрича, че синът му е участвал в сбиване, но отказа коментар по случая.

Самият Марат Сафин не за първи път попада в подобна ситуация. Тенисистът е известен с буйния си характер, въпреки че в случая свидетелите твърдят, че той е абсолютно невинен. В крайна сметка, от случилото се пострада само кариерата на Сафин, който отказа участие в един от турнирите, заради болките след побоя.