Поставените Саркис Харалампиев и Марк Хаджижеков започнаха с леки победи пред погледите на десетки зрители на поредния Sofia Masters 1000, организиран от Интерактив Тенис. Макар с леко закъснение, поради лошите метеорологични условия, то двамата изиграха мачовете си на следващия ден и успяха да запишат победи, продължавайки напред.

Общо десет срещи се изиграха в четвъртък вечерта, а двамата записаха победи  съответно срещу Александър Лефтеров и Димитър Миленов. Вторият попадна в основната схема като "щастлив губещ". Константин Станков, Симеон Аданов, Валентин Бонев и Мартин Дамянов които са поставени в схемата, също записаха чисти победи 2:0. Нелесна задача имаше пред единствената дама в турнира Маша Вьюнова, която трудно надви Стефан Узунов в три сета. В турнира представителят на Япония - Наото Коизуми, беше единственият квалификант, който успя да премине първи кръг, след като срази благоевградчанина Иван Златанов в три сета - 6:2, 4:6, 6:2.

В последния мач за вечерта обаче на кортовете на БНТЦ се видя изключителен спектакъл. Той срещна Константин Янов и журналистът Петьо Борисов. Вторият стартира изключително силно мача и затвори първата част за по-малко от половин час игра, след като не даде възможност на съперника да му вземе дори гейм. Във втория сет обаче Янов прояви нужния характер и съумя да изравни частите, след като Борисов започна да допуска доста непредизвикани грешки. Все пак в третия Петьо Борисов беше много близо да приключи мача, след като водеше с пробив и имаше свой сервис. Той поведе с 30:0, но допусна обрат, а Янов в тайбрека също обърна съперника си при 3:6, който водеше комфортно, за да спечели срещата. Така Борисов профука четири мачбола в хода на мача, но съперникът му показа устойчивост, прилягаща за успех в надпреварата. 

Самият Янов благодари на зрителите, които присъстваха на корта, за да го подкрепят. Тази вечер Sofia Masters 1000 продължава, като има да се изиграят още три срещи от първи якръг, а в същото време стартират и мачовете от втория рунд. Всички са добре дошли на кортовете на БНТЦ в 21,00 часа.