Седмицата преди турнир от Големия шлем винаги е много любопитен момент в тениса. Обикновено най-добрите тенисисти предпочитат да пропуснат турнирите от сериите АТП 250 в този период и съсредоточават подготовката си върху голямата цел. Това пък води до шанс за много тенисисти, които тепърва търсят своето място под слънцето на АТП тура, а любопитните резултати са постоянно явление.

Това важи с пълна сила за надпреварата в Анталия, която се явява и последният тест преди третия турнир от Големия шлем. Турският курорт е домакин на една от новите надпревари на тревни кортове и определено кара тенис феновете да ѝ обръщат внимание с получаващите се резултати.

Турнирът е на фаза четвъртфинали, а сред останалите осем тенисисти има само един поставен - третият такъв Фернандо Вердаско! Още в първи кръг своето участие приключиха Виктор Троицки, Мартин Клижан и Борна Чорич, а във втори пък приключиха поставените под №1, №2 и №4 съответно Доминик Тийм, Паоло Лоренци и Давид Ферер. Това всъщност бяха и първите им двубои, защото те стартираха директно от втори кръг.

Безспорно големият шок през седмицата бе поражението на световния №8 Доминик Тийм с 3:6, 2:6 от никому неизвестния индиец Рамкурар Раманатан, който мина през квалификациите и към момента е под №222.

Негов съперник в топ 8 пък ще бъде един много класен ветеран в лицето на Маркос Багдатис, който се справи в три сета с Карлос Берлок във втория кръг.

Колко добър всъщност е Раманатан ще имаме възможност да разберем днес от 10 часа, тъй като първият четвъртфинал ще бъде предаван по Mtel Sport 1.

Вторият двубой също ще ни покаже свежо ново лице. Става дума за германеца Даниел Алтмайер. Той е под №252 в ранглистата и игра в квалификациите в Анталия. Там той загуби във втория кръг от Матю Ебдън, но имаше късмет и влезе в основната схема като "щастлив губещ". А оттам младокът се възползва перфектно от шанса си - две последователни трисетови победи над Виктор Естрея Бургос и Марсел Илхан като и в двете срещи успехът идваше с тайбрек в третия сет.

Така Алтмайер стигна първия си четвъртфинал на АТП турнир. В него той ще срещне един отлично представящ се тенисист от началото на сезона в лицето на японеца Юичи Сугита. Той хвърли една от другите изненади в Анталия като във втория кръг победи Давид Ферер с 6:3, 3:6, 7:6(2). Така и за Сугита, и за Алтмайер се открива уникален шанс да стигнат до полуфиналите в турския курорт. Техният двубой е насрочен за 15 часа българско време и също ще бъде излъчван по Mtel Sport 1.

В другите два четвъртфинала Адриан Манарино ще играе с "последния оцелял" от поставените Вердаско, а Андреас Сепи и Раду Албот ще спорят за четвъртото място на полуфиналите.

Mtel Sport 1 ще излъчи и полуфиналите в петък, съответно от 10 и 15 часа, както и финала - в събота от 17,30 часа.