Руският тенисист Николай Давиденко продължава с противоречивите си изяви. Номер 4 в света загуби по „съмнителен” начин от Маркос Багдатис на Париж Мастърс. Давиденко бе посъветван от съдията на стола да „се старае повече”, след като реферът го попита защо прави толкова много двойни грешки при сервис.

Само преди седмица, заради подобни действия на Санкт Петербург Оупън, руснакът бе глобен с 2000 долара – за „недостатъчно старание” срещу Марин Чилич.

Давиденко е обект на разследване от ATP централата, заради мач през месец август, на който ясно се вижда симулативна игра. Един от водещите букмейкъри в света дори спря залозите за въпросния мач срещу Мартин Васало Аргуело – 87-ми в света.

Срещу Багдатис Давиденко направи 10 двойни грешки и беше пробит пет пъти в мача, продължил само час и 13 минути.

Репортерът на ББС Джонатан Овъренд разказа: „Давиденко дори бе освиркван от публиката, по време на някои свои патетични опити да защити титлата си. На въпроса на съдията защо сервира толкова зле, той сви рамене и каза – Какво да направя?. Сервирай като мен – посъветва го съдията.”

„Просто не мога да изпълнявам сервис. Същото стана и в Санкт Петербург. Нищо не ме боли. Трябва да открия причината да не мога да сервирам,” заяви самият Давиденко невинно.