Дългоочакваното завръщане на Стан Вавринка понесе тежък удар в петък след оттеглянето на швейцареца от тенис турнира в Женева поради контузия.

Трикратният шампион в турнирите от Големия шлем постигна първата си победа на корта от 15 месеца насам в понеделник в Рим, след като пропусна по-голямата част от 2021 година заради проблем в стъпалото, който доведе до две операции. Въпреки това, след поражението си от поставения под номер 1 в основната схема Новак Джокович в четвъртфиналите на Мастърса в италианската столица, швейцарецът е уведомил организаторите на предстоящата надпревара, че няма да вземе участие.

37-годишният тенисист, който се свлече до 361-то място в световната ранглиста, бе получил „уайлд кард“ да играе пред домакинските привърженици на клея в Женева, седмица преди старта на Ролан Гарос. „Разочароващо е, защото очевидно се намираме в Швейцария, той има две титли тук, беше посланик на турнира за първите три години, след като надпреварата се завърна в Женева. За съжаление, той е контузен. Случва се“, каза турнирният директор Тиери Грин за АФП.

В съревнованието ще участва световният номер 2 Даниил Медведев, който се завръща на корта след операция от херния миналия месец. Миналогодишният шампион Каспер Рууд, подгласникът му Денис Шаповалов и Райли Опелка са останалите играчи от топ 20, които ще участват в швейцарския град.