Австралийската тенис легенда Пол Макнами е новият консултант на националния отбор за купа "Дейвис". Това стана ясно след проведеното заседание на Управителния съвет на БФ Тенис.

Бившият номер 1 в ранглистата на двойки ще заема и длъжността спортен директор на БФТ. До края на годината ще стане известен и новият капитан на България за купа "Дейвис", който ще замени подалия оставка Тодор Енев.

Ето и решенията от заседанието на УС към БФТ:

Със свое решение от 30 октомври, УС на БФТ прие избирането на тенис легендата Пол Макнами за консултант на националния отбор мъже за Davis Cup by Rakuten за сезон 2021.

До края на календарната година, УС ще избере и капитан на отбора, който ще замени подалия оставка предишен капитан Тодор Енев. Ръководството на БФТ постигна също договореност с Пол Макнами той да изпълнява длъжността спортен директор на БФТ, като в тази роля ще бъде подпомаган от Даниел Ангелов, докато бъде окончателно приет съставът и организацията на работа на Спортната комисия към БФТ.

Наред със своите ангажименти към мъжкия национален отбор и спортната дейност на БФТ, Пол Макнами ще продължава да изпълнява и своите функции на посланик на турнира ATP Sofia Open и на Националния тенис център, в което си качество той пребивава в страната.