Един от най-добрите тенисисти в света Роджър Федерер си дава ясна сметка, че младите състезатели са съвсем различно предизвикателство пред него. Изглежда, поколението на Григор Димитров, вече не влиза в този списък с играчи.

„Разбира се, беше много вълнуващо да играя с тенисисти от поколението като Анди Родик, Лейтън Хюит, Марат Сафин, Хуан Карлос Фереро и всички останали момчета”, сподели Федерер.

„Така че, за мен е много приятно, защото все още има момчета от моята възраст е в тура, което е страхотно да се види. Има го също така поколението на Рафа Надал и Новак Джокович, Анди Мъри и Хуан Мартин дел Порто. Сега идват новите като Григор Димитров, Кей Нишикори и Милош Раонич, и вече супермладите момчета като Борна Чорич, Александър Зверев и останалите”, сподели Федерер.

„Така че мисля, че е хубаво, че сме минали през всички тези различни играчи и смятам, че това ми помогна да остана мотивиран за това, което предстои. Да играеш с тенисисти от следващото поколение е различно усещане.”

„Трябва да промениш мисленето си и да осъзнаеш, че младото поколение чука на вратата и те са много развълнувани да играят срещу теб”, добави още Роджър Федерер.