Страхотният старт на сезона за Григор Димитров продължава да прави голямо впечатление на анализаторите от сайта на официалната мъжка тенис асоциация ATP.

След като оттам изтъкнаха факта, че българинът е с най-добър процент на спасени точки за пробив в първите 3 месеца на годината, сега неговият възход попадна и сред "Топ 7 историите на 2017 до момента".

Цифрите отново на страната на Гришо

Прогресът на Димитров е озаглавен като "Григор Димитров чука на вратата на топ 10", а в текста си колегите пишат: "Българинът вече има две титли - Бризбейн и София и се завърна на полуфиналите на Големия шлем за първи път от Уимбълдън 2014. Преди да загуби на полуфиналите на Аустрелиън Оупън от Надал, Димитров имаше 10 последователни победи. Той е в серия 3:1 срещу играчи от топ 10 и най-вероятно ще се завърне в тази елитна група скоро. В момента Димитров е №12 в световната ранглиста, но през този сезон играе като играч от топ 5. Неговото място в ранглистата за 2017: №4."

Потвърдено: Без почивка за Григор, ще играе в Маракеш

Другите топ истории в тениса до момента през 2017 са: Изненадващият старт на Роджър Федерер, активизирането на Рафаел Надал, играта на Ник Кириос, изкачването в ранглистата за Джак Сок, Александър Зверев води "новата генерация"  и изненадващото начало за Анди Мъри и Новак Джокович.