Световните номер 2 и 3 Роджър Федерер и Новак Джокович не срещнаха никакви затруднения в своите мачове от трети кръг на турнира от сериите Мастърс в Индиън Уелс и се класираха за осминафиналите.

Джокович записа 16-та си поредна победа, давайки само един гейм на латвиеца Ернест Гулбис при успеха с 6:0, 6:1. Шампионът от последното издание на Аустрелиън Оупън изостана с 0:40 в откриващия си сервис гейм, но от там нататък тотално надигра своя съперник.

„Той е непредвидим и има много силни удари от основната линия, но когато е нетърпелив, прави доста грешки. Аз просто държах топката в корта и сменях темпото. Той очевидно не се чувстваше добре на корта”, каза Джокович след двубоя, продължил едва 54 минути.

„Не мога и да си мечтая за по-добро начало на годината. Играя страхотен тенис, най-добрият в кариерата ми. Опитвам се да играя все по-добре с всеки изминал мач и да поддържам високо ниво”, допълни сърбинът.

В следващия кръг Джокович ще се изправи срещу своя сънародник Виктор Троицки, който отстрани Микаел Льодра с 6:3, 6:3.

Световният номер 2 Роджър Федерер също бе повече от убедителен в трети кръг и победи Хуан Игнасио Чела с 6:0, 6:2 за 58 минути. Швейцарецът, който е трикратен победител в Индиън Уелс, ще срещне американеца Райън Харисън на осминафиналите. Харисън се справи с Милош Раонич в три сета.

Осмият поставен в основната схема Анди Родик също показа стабилна игра, за да отстрани своя сънародник Джон Иснър със 7:5, 6:2. Родик реализира и трите възможности за пробив, които се откриха пред него, и загуби едва седем точки на собствен сервис в двубоя, продължил час и 7 минути.

„Трудно е да играя срещу него, защото напрежението е върху мен, но това ми харесва. Едно от нещата, които ме мотивират, е борбата да държа своето място”, каза Родик след двубоя.

„Да направиш три пробива от три възможности срещу него не е нормално. Аз се опитвах да вкарвам ретурите в игра и да правя каквото мога. Това бе достатъчно”, допълни най-добрият американски тенисист, който миналата година достигна до финала на турнира.

В следващия кръг той ще играе срещу французина Ришар Гаске, който победи Юрген Мелцер с 6:1, 6:3. Останалите резултати: Бердих - Белучи 6:3, 6:2; Вавринка - Чилич 7:5, 6:3.