Все повече тенис експерти и анализатори говорят за Лоренцо Музети. Италианецът прави доста добро впечатление напоследък в световния тенис, като само за своите 19 години, успява да се придвижва стремглаво в световната ранглиста. Тийнейджърът вече е номер 94 в света, като след достигането си до третия кръг на мастърса в Маями със сигурност ще се изкачи няколко места нагоре в ранглистата на ATP. 

Въпреки бляскавото бъдеще, което предричат на Музети, младокът изобщо не се заблуждава, че ще бъде лесно. Италианецът е твърдо уверен, че тепърва го чака още много работа, преди да премине на следващото ниво. Полуфиналистът от Акапулко е доволен от представянето си напоследък, но в никакъв случай няма да позволи добрите резултати да го заблудят и да му попречат  в предстоящите мачове.

„Не съм постигнал нищо все още и няма смисъл от силни думи и похвали. Тепърва навлизам в световния тенис и имам да уча още толкова много. Това, че съм на 19 и вече съм побеждавал играчи като Шварцман, Нишикори, Вавринка и Димитров не е от толкова голямо значение. Искам да се развивам и да се подобрявам, защото  трудното тепърва предстои. На 94-о място съм в световната ранглиста и колкото и специалистите да ми предричат бляскаво бъдеще, не желая да се натоварвам с очаквания. Загубата от Чилич в Маями ясно ми показа, че имам много върху какво да работя, Марин ме победи категорично най-вече като игра, не толкова в резултата, и след срещата бях доста разочарован от себе си. Вярвам, че съм на правия път, но  добрите резултати, които постигнах няма да ме заблудят. Ако искам да съм сред най-добрите ме чака дълъг път нагоре и много, много работа. Сега малко ще си почина и ще продължа да тренирам упорито. Очаква ни сезона на клей, където е важно да остана постоянен и да печеля, защото само така ще продължа изкачването си в ранглистата“, коментира Музети.