Канадският тенисист Феликс Оже-Алиасим победи драматично британеца Камерън Нори с 2:6, 7:6 (6), 6:4 на силния турнир във Виена с награден фонд от 1 837 190 евро. Така поставеният под номер 6 в схемата Оже-Алиасим се класира за първи път в кариерата си на четвъртфиналите в турнира.

Феликс Оже-Алиасим трябваше да спаси 3 мачбола, за да направи обрат и да ес поздрави с победата. Той загуби първия сет с 2:6, а в тайбрека губеше с 3:6, преди да направи 5 поредни точки и да остане в мача. В третия сет канадецът направи един пробив, който бе достатъчен за крайния успех.

"През цялото време си повтарях, че не трябва да се предам лесно. Исках да го притисна до стената и да изстрада победата си, но във втория сет нещата се обърнаха. Той се справи добре, имаше 3 мачбола, но аз имах късмет. Той беше толкова близо до победата, но аз направих луд минаващ удар и нещата се решават в малките детайли", каза канадецът след успеха си.

Поставеният под номер 8 аржентинец Диего Шварцман се наложи със 7:6 (5), 4:6, 6:2 над французина Гаел Монфис в мач, продължил малко повече от 2 часа и половина.

В първия сет и двамата тенисиста пробиха по веднъж подаванията си и стигнаха до тайбрек, където по-голяма концентрация показа Шварцман, който спечели със 7:5.

Във втория сет Монфис успя да пробие за 3:1 гейма и задържа аванси си до края, като се наложи в крайна сметка с 6:4.

Третият сет бе равностоен до 2:2, но след това Диего Шварцман спечели 4 поредни гейма (2 пробива) и се класира за четвъртфиналите.