Феликс Оже-Алиасим се класира за 1/4-финалите на силния тенис турнир във Виена, след като надви Камерън Нори с 2-6, 7-6 (6), 6-4 за близо два часа и 40 минути игра. Откриващият сет мина под диктовката на британеца, който поведе в резултата след два реализирани пробива.

Втората част бе диктувана от сервиращите, като закономерно се достигна до тайбрек. Там Нори поведе с 5-1 точки и имаше три поредни мачбола при 6-3, но се срина и допусна пет безответни пункта на сметката на канадския си опонент, който възкръсна и вкара срещата в решителна трета част.

В нея Оже-Алиасим направи един-единствен пробив, който се оказа достатъчен за крайната победа, в петия гейм на сета. 12-ият в света реализира 13 аса и спечели 82% от точките на първи сервис, за да пречупи съпротивата на шампиона от Индиан Уелс.

В спор за място на полуфиналите шестият в схемата ще играе с победителя от двойката Алекс Де Минор и втория поставен Александър Зверев. Вече е ясна една от четвърфиналните двойки в турнира – тя противопоставя Карлос Алкарас и третия в схемата Матео Беретини.