След разочароващото си отпадане в първия кръг на Ролан Гарос, Феликс Оже-Алиасим вече е изцяло съсредоточен върху предстоящите турнири на тревни кортове. 

Още през тази седмица за младия канадец предстои участие на надпреварата в Щутгарт от категория ATP 250. Този турнир официално открива двубоите на трева и тенисистите започват да се подготвят за Уимбълдън.  

20-годишният тенисист е поставен под номер 3 в състезанието. Още утре за канадския талант предстои сериозен тест, като той ще се изправи срещу представителя на Южна Африка Лойд Харис. 

Феликс, който от известно време работи с Тони Надал, сподели, че е подготвен за всичко, което го очаква и се надява на по-добри резултати. 

"Разликата между клей и трева е огромна. Движенията са много различни, трябва да внимаваш с придвижването си по корта, но аз смятам, че съм готов за предизвикателствата. На червено нещата не се получиха добре за мен и сега имам шанс да обърна сезона си по някакъв начин. Тези, които отпаднахме рано на Ролан Гарос, започваме да мислим за Уимбълдън и е важно да имаме добри резултати преди турнира от големия шлем. Ще съм много щастлив, ако получа шанс да се изправя срещу Федерер, но това си зависи изцяло от мен. Ако побеждавам редовно и достигам до последните фази на надпреварите, в които участвам, с Роджър ще се срещнем със сигурност. Той е моя голям идол от настоящите тенисисти и да  се изправя срещу него  точно на Уимбълдън, за мен ще бъде наистина вълнуващо“, каза Оже-Алиасим.