Казахстанецът Александър Бублик и испанецът Пабло Кареньо Буста ще играят във финала на турнира по тенис в Чънду с награден фонд 1,1 милиона долара. Именно Бублик отстрани Григор Димитров от надпреварата.

В първия полуфинал от програмата Бублик се наложи със 7:6(6), 6:4 над южноафриканеца Лойд Харис за 87 минути игра. Намиращият се на 71-во място в ранглистата Бублик наниза 21 аса, което изигра решаваща роля за класирането му на първи финал в турнир от АТП. За четири мача от началото на турнира той има общо 94 аса.

В първия сет Бублик имаше възможност да сервира за спечелването му, но допусна пробив, след който трябваше да се изиграе тайбрек. В него резултатът бе равен до 6:6 точки, когато Харис направи непредизвикана грешка. След това с ас казахстанецът затвори първата част.

Във втората двамата печелеха подаванията си безпроблемно до десетия гейм, в който Бублик поведе с 40:0 на сервис на съперника си. Харис отрази първите три мачбола, но допусна да се стигне до четвърти такъв, при който казахстанецът не сбърка и затвори срещата.

В другия полуфинал Кареньо Буста постигна неочаквано лесен успех с 6:3, 6:4 над поставения под номер 8 в схемата Денис Шаповалов от Канада.

Буста имаше по една точка за пробив и в двата сета и успя да реализира всяка една от тях, за да спечели мача след само 64 минути игра./БТА