Кризата с контузии на най-високо ниво в мъжкия тенис продължава с пълна сила. Трети тенисист от топ 10 на света обяви, че няма да играе повече през 2017. Става дума за Кей Нишикори, който обяви решението си в следствие на контузия на дясната китка.

Изследванията са показали, че японецът има разкъсване в сухожилието. Той се надява да се размине с операция, но се присъединява към Новак Джокович и Стан Вавринка към големите имена, които няма да бъдат на корта повече през тази година.

За Нишикори сезонът като цяло е доста тежък като в последните няколко месеца той се оплаква от проблеми в китката, заради което пропусна много турнири и се смъкна до 9-о място, след като през март бе четвърти.

Федерер се отказа от Синсинати, Надал ще бъде №1

Решението му означава, че в края на сезона Самурая със сигурност ще бъде извън топ 10. Травмата на азиатеца увеличава и шансовете на Григор Димитров за участие в Мастърса на осемте най-добри в края на сезона.

Проблемите с контузии на топ тенисистите на Мастърса в Синсинати са огромни като в надпреварата участват едва трима от топ 10. Освен споменатите трайно контузени, травми измъчват още Анди Мъри, Роджър Федерер, Марин Чилич и Милош Раонич.

Още един от топ 10 няма да играе в Синсинати