Райли Опелка успя да направи 43 аса по пътя към първата си титла в турнир на АТР, след като победи канадеца Брейдън Шнур с 6:1, 6:7 (7), 7:6 (7) на финала в Ню Йорк. 21-годишният американец си постла победата във финалния тайбрек, когато съперникът му не успя да се противопостави по най-добрия начин на негов мощен ас.

Ударът на Шнур се видя, че е едва в аут, но след намесата на технологиите. Миг по-късно той вкара своя 43-и ас, за да вземе и титлата в турнира. Любопитното е, че той направи същата бройка асове и на полуфинала, когато отстрани Джон Иснър.

Но днес във финала той спечели много лесно първия сет, което не можеше да се каже за минутите след това. Канадецът Шнур спечели втората част с тайбрек, като първи спаси два мач-пойнта и след това принуди Опелка да направи двойна грешка

23-годишният канадец пък може също да бъде щастлив, тъйкато до този турнир никога не беше печелил мач от основна схема на АТР и за да стигне до тук, тръгна от квалификациите, където преодоля два кръга.

"Нещото, което ме прави горд, е характерът, който ме доведе до титлата. Губих доста сетове по нелеп начин през тази седмица, но в крайна сметка спечелих турнира и това говори добре за моя манталитет, радваще се Опелка след края на срещата. /БТА