Американецът Райли Опелка изхвърли петкратния шампион Джон Иснър от турнира в Атланта, след като го победи със 7-6(2), 6-7(5), 7-6(5) в мач от втория кръг на надпреварата.

Очаквано двамата гиганти доминираха на сервис, като реализираха общо 64 аса и не успяха да стигнат до нито един пробив в двубоя, решен в три тайбрека след два часа и 33 минути игра.

По този начин 21-годишният Опелка записа трета победа през сезона над именития си опонент, като всички 10 сета между тях през 2019-та година са решени в тайбрек, а седем от тях са отишли в полза на Опелка.

"Бях на високо ниво в решаващите моменти. В първи тайбрек играх страхотно. Сервисът на Джон е много постоянен и е много трудно да изиграеш три тайбрека срещу него, защото напрежението е огромно. Беше тежко, но съм много щастлив, че продължавам", коментира Опелка след срещата.

На четвъртфиналите той ще се изправи срещу британеца Дан Еванс, който победи Раду Албот от Молдова също в три сета. В друг от четвъртфиналните мачове ще се срещнат австралиеца Алексей Попирин и Камерън Нори от Великобритания. /БГНЕС