По традиция столицата на Катар Доха събира едни от най-добрите тенисисти в света. Турнирът от категория  ATP 250 винаги се е радвал на огромен зрителски интерес и сериозна популярност сред  играчите. Тази година няма да бъде изключение, като от следващия понеделник зрителите ще могат да се насладят на едни от най-добрите в тениса.

Поставен под номер 1 в основната схема е канадецът Денис Шаповалов, който се представи доста разочароващо в Ротердам и загуби още на старта на надпреварата от чешкия квалификант Иржи Лехечка. Със сигурност световният номер 12 ще е мотивиран за далеч по-силно представяне в Катар, а в състезанието личат още имената на  винаги опасния Роберто Баутиста Агут и направилият страхотно впечатление на  Australian Open, Гаел Монфис.

Французинът обаче в последствие доста разочарова своите сънародници с представянето си пред родна публика в Монпелие, след като загуби още на старта, а мнозина очакваха финал между него и Саша Зверев. Шампионът от Монпелие Александър Бублик също е заявил участие в силната надпревара, а други по-интересни имена, които ще участват в турнира са Карен Хачанов, Николос Басилашвили, Даниел Евънс,  Давид Гофен, Лоренцо Музети, Ян- Ленард Щруф и други.