Традиционно турнирът в Атланта всяко лято приковава вниманието на тенис феновете. През тази година, надпреварата от категория ATP 250, ще се проведе между 25 и 31 юли. Сякаш, привържениците на тениса през последните години свикнаха Джон Иснър да печели трофея, като мощно сервиращият американец има   цели 6 титли от надпреварата  в Атланта. 

И през 2022 година, „Big John“ отново ще е един от основните кандидати за трофея. Въпреки че вече е на 37, Иснър многократно е  заявявал колко специален е турнирът в Атланта за него, точно заради  6-те титли на родна земя.

Сега обаче, бившият представител на топ 10 ще бъде сред доста елитна компания, като в списъка с участници личат имената на полуфиналиста в настоящото издание на „Уимбълдън“ Камерън Нори, и на четвъртфиналиста от „свещената трева“ Тейлър Фритс, който се нуждаеше от много малко, за да елиминира Рафаел Надал през вчерашния ден. Впечатление прави и още един настоящ полуфиналист от третия за годината турнир от „шлема“, Ник Кирьос, който показва страхотен тенис напоследък. 

В тазгодишното издание на Atlanta Open ще видим и бившия световен номер 1 Анди Мъри както и американците Райли Опелка и Франсис Тиафо.