Хуан Мартин Дел Потро нямаше  никакъв късмет през последните години. Аржентинецът бе непрестанно измъчван от контузии и се налагаше да претърпи различни операции. Шампионът от  US Open 2009 е един от най-обичаните тенисисти в тура и феновете с нетърпение ще чакат  завръщането на бившия световен номер 3.

Преди известно време, Дел Потро обяви, че ще се завърне на корта през 2022 година, но не бе ясно в кой турнир ще се случи това. Сега изглежда, че и по тази тема има развитие, след като организаторите на надпреварата в Кордоба съобщиха, че е много вероятно точно в родната Аржентина тенисистът да направи своето дългоочаквано завръщане. Ето какво заявиха  оттам.

„Правим всичко възможно Хуан да участва на нашия турнир. Това ще бъде едно голямо събитие за всички нас тъй като отдавна феновете чакат завръщането на Дел Потро. Последният му официален мач бе преди близо 3 години и ние наистина ще сме много щастливи, ако точно от Аржентина Дел Потро стартира голямото си завръщане към тениса“, коментираха от надпреварата, която е от категория ATP 250.