Поставеният под номер 1 на турнира в Акапулко Давид Налбандиян се класира за финала, след като победи бившия победител в турнира Луис Орна от Перу с 2:0 сета. На финала той ще се срещне с Николас Алмагро от Испания в повторение на битката за титлата от Буенос Айрес миналата неделя. Алмагро се наложи с 2:1 сета над Хосе Акасусо (Аржентина).

С тази победа и титлата на турнира в Буенос Айрес, Налбандиян вече има поредица от 10 поредни победи. След като допусна един пробив в първия сет, след това аржентинецът проби три пъти сервиса на Орна.

Алмагро пък спечели шести пореден мач срещу Акасусо. В третия сет Акасусо направи пробив в първия гейм, след това спечели и сервиса си, за да поведе с 2:0. След това испанецът изравни до 3:3 и проби сервиса на Акасусо в последния гейм в сета.

За пети пореден път на финал пък се класира Флавия Пенета в женското издание на турнира. Тя обаче има едва една титла – през 2005-а година. Сега италианката ще се опита да спечели втората срещу поставената под номер 2 французойка Алис Корне. За 18-годишната Корне победата над Джил Крейбъс й отвори първа възможност да спечели титла от АТР.