Безспорно, Камерън Нори има една много силна 2022 година. През този сезон той успя да достигне до първия си полуфинал от „Шлема“, като това се случи на Уимбълдън, а походът му бе спрян от бъдещия шампион на „свещената трева“ Новак Джокович.

Британецът е твърдо решен за втора поредна година да бъде сред 8-те най-добри в Торино, така както бе и през миналата година, когато Нори успя да изиграе два мача  на финалите на АТП, макар че бе сред резервите и замени контузилия се Стефанос Циципас. Към днешна дата, известният и със футболните си пристрастия към Нюкасъл тенисист смята, че има огромни шансове да се класира за финалите на АТП, като в момента заема 11-ата позиция по пътя към Торино.

27-годишният състезател разкри, че е доволен от сезона си дотук и допълни, че планира да играе много тенис през следващите  седмици.

„Съвсем умишлено направих така програмата си, защото искам да се боря да играя в Торино. Това е моята най-голяма цел до края на сезона, желая да бъда сред 8-те най-добри тенисисти и бих се радвал отново да си дам шанс да покажа на какво съм способен срещу най-добрите. Планирам да изиграя 5 турнира за 6 седмици, като сега ще участвам на надпреварата в Сеул, а след това ме очакват Токио, после седмица почивка, а в последствие ще участвам и на турнирите в Стокхолм, Виена и Париж. Във всички тези състезания ще гоня максималното, защото само така мога да бъда сигурен за финалите. Вярвам, че имам доста добри шансове да постигна целта си и съм оптимист, че ще бъда в Торино от 11 до 18 ноември“, каза Нори.