Сръбският тенисист Новак Джокович пусна затрогващо обръщение в профила си в една от социалните мрежи. Световният номер 1, който отпадна от Игрите в Рио де Жанейро, разкри, че се чувства много тъжен заради това, че ще пропусне състезанието в Синсинати заради контузия. Ноле обаче се показа решен да се върне още по-силен. 

Припомняме, че на Олимпийските игри в Рио Джокович бе елиминиран още в първия кръг на сингъл, а на двойки напусна надпреварата след втория кръг.

„Много съм тъжен, че тази година няма да участвам на турнира в Синсинати. Наистина имах голямо желание, но лекарите ми забраниха заради контузията ми. Едно от най-трудните неща за един спортист е да пропусне състезание заради контузия. Всички работихме много здраво и бяхме много концентрирани. Когато обаче дойдат контузиите, няма кой знае какво да се направи. Обикновено тези неприятни явления идват тогава, когато наистина, наистина много силно искаме нещо. Дадох сърцето и душата си на тениса, а в замяна получих толкова много. Благодарен съм за всичко, което постигнах до момента. Тялото обаче има своя начин да се възстанови и нормално се нуждае от лечение и почивка. Както винаги, ще дам най-доброто от себе си, за да се върна по-силен. Благодаря, че ми показахте своята обич и подкрепа. Изпълнен съм с любов и признание. Ще се видим в Ню Йорк“, написа Джокович.  

Надпреварата в Синсинати ще се проведе в периода от 13 до 21 август.