Американецът Анди Родик се наложи със 7:6 (5), 6:2 над втория в схемата на турнира в Дубай Рафаел Надал (Испания) и се класира за полуфинал в турнира. Поставеният под номер 6 в основната схема Родик направи 15 аса днес, като спечели мача за 1 час и 45 минути. Рекордът му за скорост на началния удар е 241 км/ч. По този начин американецът подобри най-доброто постижение, поставено от него ден по-рано.

На полуфиналите Анди Родик ще срещне номер 3 в схемата Нова Джокович (Сърбия). Джокович спечели с 6:2, 6:1 срещу Игор Андреев (Русия).

Николай Давиденко (Русия) направи поредна крачка към изчистване на името си от миналогодишния скандал с уредени мачове, след като победи Анди Мъри (Великобритания) със 7:5, 6:4 в друга четвъртфинална среща.

Номер 5 в света показа изключителна воля, спечелвайки втория сет след изоставане от 0:3 гейма, а първия с късен пробив. Мъри успя да спечели шест аса, но загуби срещата, преди която бе победил световния номер 1 Роджър Федерер.

"Коляното ме болеше още от мача с Вердаско, но това не е оправдание за загубата ми. Изкарах в Дубай една добра седмица", заяви 20-годишният шотландец Мъри

На полуфиналите Давиденко ще излезе срещу испанеца Фелисиано Лопес, който се наложи над сънародника си Давид Ферер със 6:4, 6:3.

Лопес разчиташе на силния си сервис, благодарение на който спечели и последната точка в мача."Винаги давам най-доброто от себе си и съм изключително щастлив, че съм на полуфиналите", заяви 41-я в света Лопес.