Кей Нишикори постигна първа победа на корта след 179 дни! Бившият №4 в света постигна това на Чалънджъра в Далас, където в мач от първия кръг надигра Денис Новиков с 6:3, 6:3.

За последно японецът бе победил Томи Пол на турнира във Вашингтон на 4 август. В последствие Нишикори се присъедини към големия брой топ тенисисти, които не завършиха годината заради контузии. Проблемът при него бе свързан с дясната китка, а отсъствието му от последните месеци доведе до изпадане от топ 20 на света за първи път от март 2014 година насам.

За съжаление Нишикори не бе готов за игра и за Аустрелиън Оупън, но пък взе необичайното решение да навлезе в игрови ритъм чрез участие на по-ниското ниво на тениса, включвайки се в Чалънджърите в Нюпорт и Далас.

В Нюпорт Нишикори игра отново с Новиков, но тогава загуби с 3:6, 6:3, 4:6, заявявайки, че е играл на около 30% и е имал проблеми с хвърлянето на топката при сервис и при изпълнение на форхенд. 11 дни по-късно обаче "самурая" отново срещна американеца и този път взе реванш, демонстрирайки доста по-добро качество на играта, въпреки промененото движение при сервис.