Австралийският тенисист Ник Кирьос се отказа от участие в първото издание на турнира Юнайтед къп за смесени отбори по-малко от 24 часа от началото му. Причината е контузия, съобщиха организаторите.

Кирьос, който е на 22-о място в световната ранглиста на АТР, трябваше да бъде водещата фигура в австралийския отбор за смесения турнир, организиран съвместно с WTA. Той се е контузил по време на тренировка и така Алекс Де Минор ще заеме ролята на първа ракета за Австралия.

Мачовете ще се играят в Сидни, Бризбейн и Пърт, а общият награден фонд е около 15 милиона долара.

"Ник Kирьос се оттегли от участие в турнира Юнайтед къп заради контузия. При това положение Алекс де Минор става номер 1 в отбора на Австралия, а отборът се допълва от Джейсън Кюблер, който влиза като номер 2, обясняват организаторите на сайта си, без да влизат в детайли каква точно е контузията.

Австралия стартира турнира срещу Великобритания в група D в четвъртък. А 27-годишният Ник Кирьос трябваше да играе с Камерън Нори. В същата група е и Испания с Рафаел Надал.

Турнирът е от 29- този месец до 8-и януари с участието на 18 отбора, разпределени в шест групи по три отбора. Шестте групи ще се играят в три града.

 

БТА / Автор: Атанас Василев