Ник Кирьос отново напомни за буйния си нрав. След като разкритикува остро Новак Джокович, Доминик Тийм и Александър Зверев за ролите им в злополучно приключилия турнир Adria Tour, сега австралиецът нападна друг от участниците в турнира – Борна Чорич.

В интервю за хърватския „Jutarnji List“ Чорич коментира критиките на Кирьос, заявявайки „Прочетох какво е написал, но просто не ме интересува. Очевидно му харесва да се прави на генерал, след като битката вече е приключила“ каза 33-тият в световната ранглиста.

„Ако някой друг се опитваше да изнася лекции по такъв начин, може би щях да се вслушам, но Кирьос… просто не ми се струва реалистично. Но го разбирам – стилът му е такъв, така действа той. Нямам проблем с това и изобщо не ме притеснява“ каза още Чорич.

Кирьос отново използва Twitter, за да изрази мнението си по темата.

„Би трябвало да те интересува. Да не би да имаш камъни в главата?“ написа австралиецът.

„Няма нищо лошо в това да защитиш приятелите си, просто се опитвам да ги накарам да поемат отговорност. Когато казах това, което казах, целта не беше просто да се заяждам. Те са тенисисти, не са специални. Точно както предполагах, интелектът на Чорич = 0“ добави Кирьос.

Демонстративният турнир Adria Tour, организиран от Новак Джокович, приключи злощастно след като няколко играчи се заразиха с Covid-19. Сред тях бяха първата ни ракета Григор Димитров, както и самите Джокович и Чорич.

Втората ракета на Австралия бе най-остър по отношение на Александър Зверев. Германецът обеща, че след турнира ще се подложи на 14-дневна карантина, но няколко дни след това бе заснет на парти.

Чорич коментира и критиките на Кирьос по адрес на световния номер 7. „Съгласен съм, че Зверев не постъпи правилно, но според мен няма нужда да критикува други играчи по такъв начин. Аз не бих го направил, но все пак говорим за Кирьос“ завърши хърватинът.