Ще се намери ли някой, който да победи Рафаел Надал на клей? Или пък въпросът трябва да бъде може ли някой да му вземе сет? От години Краля на клей доминира на червено и отдавна се превърна в най-успешния тенисист на тази настилка. Само че такова чудо като сега не е било!

Знаете ли кога бе последната загуба на Надал на клей? Ами, преди година без седмица - на 19 май 2017 срещу Доминик Тийм на четвъртфиналите в Рим!

Оттогава досега - 21 мача и 50 последователно спечелени сета! С успеха 6:3, 6:4 над Диего Шварцман на Мастърса в Мадрид, Надал подобри и рекорда на Джон Макенроу от последователни спечелени сетове на една настилка, който се задържа от 1984 година.

Още по-впечатляващо е, че за тези 50 сета единствен Мартин Клижан успя да вземе 5 гейма на Матадора. Надал вече спечели 11-ите си титли в Монте Карло и Барселона, а сега се е устремил към шестата в Мадрид. Тя му е необходима и ако иска да запази първото си място в световната ранглиста, което в противен случай ще заеме отново Роджър Федерер.

В опит да продължи невероятната серия, в петък Надал ще излезе на корта за своя четвъртфинал в испанската столица. А неговият съперник? Тенисистът, който го победи за последно на клей - Доминик Тийм!

Австриецът е считан от много специалисти за най-добрия играч на червено след Матадора, а през миналата година двамата изиграха няколко страхотни двубоя. През тази също имаха среща. В Монте Карло обаче Тийм все още бе далеч от най-добрата си форма и взе само два гейма на Краля на клея. Но сега, в повторение на финала в Мадрид преди година, австриецът ще опита да шокира Надал. Дали ще успее ще разберем в петък след 18 часа, а мачът на корт "Маноло Сантана" ще бъде излъчван по Mtel Sport 1.

По същия канал ще бъдат излъчени и останалите четвъртфинали, които предвид изненадите до този момент в турнира, със сигурност също ще бъдат много интересни.

В 14 часа програмата започва с мача между Душан Лайович и Кевин Андерсън. Сърбинът защити гордостта на своята родина, побеждавайки в три сета Хуан Мартин дел Потро. Андерсън пък се справи в два с Филип Колшрайбер.

Не преди 20 часа е непредвидимият сблъсък на непоставените Кайл Едмънд и Денис Шаповалов. Едмънд се радва на страхотен сезон, вече измести Анди Мъри като ракета №1 на Великобритания, а в Мадрид победи големи имена като Новак Джокович и Давид Гофен. Шаповалов пък е може би най-вълнуващият тийнейджър на тура, а в четвъртък отстрани сънародника си Милош Раонич, който пък преди това бе победил Григор Димитров.

И за финал, не преди 22:30 часа, вторият в схемата Александър Зверев ще има тежко предизвикателство в лицето на гиганта от САЩ Джон Иснър. Мачът е повторение на финала на Мастърса в Маями, който Иснър спечели с 6:7(4), 6:4, 6:4. Ще вземе ли Зверев реванш? Предстои да разберем!