Бившата приятелка на Марат Сафин Оксана Аплекаева бе открита мъртва. 30-годишната рускиня, която се изявявала предимно като модел, била отвлечена след участието си в Московския международен автомобилен салон, а няколко дни по-късно тялото й било намерено.

„На 28 август Оксана се качи на мотора на някакъв човек и двамата заминаха. На следващия ден тя не се появи на работа”, разказват нейни колежки.

Тялото на момичето било намерено в Истринския район, Московска област, а след това и разпознато от близките й. Взимащите участие модели във въпросното Автомобилно Експо запознали една след друга да изчезват безследно. По първоначална информация, до този момент са отвлечени осем момичета, но разследващите крият имената им. Според слуховете обаче, вече пет от тях са били намерени мъртви и една от тях е Оксана.

По думите на колегите й, след като напуснали сградата на Крокус-Експо, нито една от тях не е била видяна повторно.

Оксана се е срещала с руския тенисист няколко години. Връзката им била изпълнена с много страст, но двамата се разделили преди известно време. Красавицата трудно преживяла случилото се, като споделяла предимно с приятелките си и майка си. Въпреки това Оксана запазила добри спомени за Марат и в един от въпросниците, който тя попълнила, под графата любим спортист, написала Марат Сафин.

„Тя не е имала друг приятел след него. Щях да разбера, ако се беше влюбила отново, но през цялото време бе сама”, разкри майката на Аплекаева.