Тенис турнирите през 2020 година се проведоха при намалени наградни фондове, тъй като бяха подновена след прекъсване от няколко месеца заради пандемията от Ковид-19 и ситуацията не се очаква да се промени поне в началото на следващата година, заяви испанецът Фелисиано Лопес.

39-годишният тенисист е на 64-о място в световната ранглиста на АТП. Той е и директор на турнира "Мастърс" в Мадрид, който беше отменен тази година поради пандемията в Испания. Турнирът "Мастърс" в Париж, който ще се играе без зрители тази седмица, също има значително намаление на наградния фонд.

"Искам да бъда ясен. Мисля, че това е най-доброто, което можем да направим в момента. Трябва да сме наясно със ситуацията, в която светът живее и как всеки е изправен пред тези предизвикателни времена по света", добави той.

"Да, наградните фондове имат значително намаление, разбира се, но ще бъде същото и в началото на 2021-а, защото не виждам Ковид-19 да изчезва. Така че засега не виждам никаква надежда относно наградните фондове", добави Лопес.

Испанецът каза, че работата му като директор на турнира в Мадрид е "много предизвикателна", но също така му помага да вижда нещата от гледна точка на организатор. Въпреки че догодина навършва 40 години, Лопес засега не обмисля отказване от тениса. Той достигна до рекордното в кариерата си 12-о място в света през 2015 година.

"Готов съм да играя отново на пълен график през 2021 година. Чувствам се чудесно на корта. Мисля, че все още мога да се състезавам . .. Мисля, че все още мога да се представям добре, да се наслаждавам и да играя срещу най-добрите в света", добави испанецът.