"Това бе най-добрият ми мач на Ю Ес Оупън през тази година, много съм доволен от представянето си", обяви Рафаел Надал, след като разби сънародника си Томи Робредо с 6-0, 6-2, 6-2 и се класира за полуфиналите в Ню Йорк.

Надал е в серия от 20 поредни победи на твърди кортове, а показаното вчера със сигурност притеснява другите претенденти за титлата. "Това бе най-добрият ми мач на Ю Ес Оупън през тази година. Много съм доволен от придвижването си по корта, от форхенда ми и особено от бекхенда. Днес играх максимално близо до начина, по който искам - максимално агресивно. От форхенд успявах да променя посоката много успешно и с голяма прецизност. Трябва да продължа по този начин, ако искам да бъда успешен на всички настилки, но най-вече на твърди кортове", коментира испанецът след двубоя.

Следващият съперник на шампиона от 2010 година е французинът Ришар Гаске. "Той е готин човек, усещам го близък, защото сме на една възраст. Ако не направя много силен мач срещи Ришар, ще гледам финала по телевизията. Той се представя силно до момента", сподели Надал. /БГНЕС