Кралят на клея Рафаел Надал е поредният тенисист, който критикува Ник Кириос след грозната постъпка на австралиеца по време на мача му срещу Стан Вавринка тази седмица в Монреал.

20-годишният Кириос насред корта пред микрофон "уведоми" швейцареца, че колегата му и негов сънародник Танаси Кокинакис е преспал с гаджето му Дона Векич.

"Когато всички се държат дружелюбно, то животът в Тура става много по-лек. Разбира се, че този конфликт не е в полза на никого. Възрастта на Кириос не може да служи за оправдание", категоричен бе испанецът. 

Съветът на играчите от АТР днес пусна изявление по повод наказанието на Кириос за неспортсменско поведение. Тенисистите публично порицават австралиеца за постъпката му и са убедени, че такова поведението няма място в техния спорт. 

"Думите на Кириос са неуважителни не само по отношение на Вавринка, но и към други упоменати играчи. Ние разбираме, че в хода на една напрегната среща някои неща стават неосъзнато и погрешно, но за изречените думи от Ник няма оправдание. Напълно поддържаме решението на АТР за глоба и с нетърпение чакаме новини за допълнителни мерки, които ще бъдат взети след разследване на инцидента", се казва в декларацията на Съвета. Един от неговите членове е именно Стан Вавринка. 

Кириос от своя страна коментира, че наложената му санкция в размер на 10 000 долара е напълно достатъчна. 

"Не мисля, че са нужни някакви допълнителни наказания. Изяснихме изцяло ситуацията. Извиних се както публично, така и лично. Глобиха ме, така че всичко е в миналото вече и можем да продължим напред", каза виновникът за скандала на седмицата в света на тениса. 

Феновете в Монреал мощно освиркаха Кириос преди мача му срещу Джон Иснър от трети кръг на турнира. Австралиецът загуби в два сета и отпадна от надпреварата. /БГНЕС